Закриха Сурва 2017! Перник беше най-красивото и весело място на земята през тези три дни

26-тия Международен фестивал на маскарадните игри Сурва 2017 завърши! Болюбашията, под чието ръководство бе града през трите фестивални дни обяви,че кукери, бабугери и джабалари успешно са прогонили злото и върна ключа на Перник в ръцете на кмета на града. „Перник беше най-красивото и весело място на земята през тези три дни. Благодаря ви“, каза кметът на Перник Вяра Церовска.

02

С празнични илюминации и огнено шоу кметът на Община Перник Вяра Церовска закри 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри. Бляскавото събитие по традиция се проведе на площад „Кракра” след представянето на последната група от дефилето.
12
Тогава войводата и докладва на кмета,че фестивалът е минал успешно при безупречна организация и ред и че всички се веселиха и се пречистиха в духа на Сурва.
14
„Благодаря ти, Войводо! Благодаря ти за това, че Перник беше най-красивото и най-весело място на земята. Благодаря ти за това, че в танца победи доброто”, заяви градоначалникът  .
5
Тя благодари на участниците, които направиха всичко, за да може Перник да бъде друг, да бъде различен и да бъде в сърцето на всички. Специални благодарности бяха отправени и към  журито и публиката, без която нямаше да има този невероятен фестивал.
9
Вяра Церовска изказа признателност на президента на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон за неговото присъствие, за неговото окуражаване и за това, че е отново е бил част от фестивала.
Разбира се, че нямаше как да не се аплодира и Красимир Димитров, авторът на невиждания спектакъл „Огънят на Сурва”  и на „Майсторите на танца“, които оставиха публиката без дъх на официалното откриване.
11
И така – красивата , шумна и пъстра тридневна приказка свърши. Накрая всички се хванаха на хорото и си пожелаха до нови срещи и да запазим доброто до следващата Сурва през 2018 година.

13

Коментари

коментара