Москов обеща за Перник: Спешно отделение като по филмите, нова акушеро-гинекология до месец и ремонт до дни на Вътрешно отделение

Снимка: БТА

Спешно отделение като по филмите, основен ремонт на нанеонатологията до месец и предстоящ ремонт до дни на Вътрешно отделение обеща министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов пред перничани днес. Това се случи на среща в МБАЛ „Рахила Ангелова“, където Москов инспектира как върви ремонта на отделението по неонатология за 300 000лв. 

В отделението на гинекологията са обособени 10 стаи за майки, като родилките ще бъдат в стая по две, със собствен санитарен възел с баня. На пода ще бъде поставени саморазливна настилка, която не позволява задържането на прах. Ще има стаи за интензино лечение и стаи за здравите новородени бебета.

Завеждащата отделението д-р Маринова заяви, че това е реворюционна промяна в пернишката болница. И може би е, тъй като основен ремонт на родилното отделение не е правен от 40 години.

По думите на министъра съвсем скоро предстои и ремонт на Второ вътрешно отделение на пернишката болница, с одобрено финансиране на Министерството на стойност 300 000лв.

От юни месец трябва да започнат и ремонтите дейности в Спешното отделение на болницата, зяви Москов. То ще включва и нови линейки за нуждите на Бърза помощ.

„В рамките на годината ще имате едно ново, различно и модерно спешно отделение каквото го виждаме по филмите. Всичко ще бъде изкорубено и изградено нещо съвсем различно“, каза Петър Москов.

Отделението ще разполага и с чисто нова, модерна апаратура по европейски стандарт и ще се простира на по-голяма площ. Всичко това ще струва 80 милиона лева.

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска присъства на срещата в пернишката болница и заяви, че това, което се случва в момента е най-хубавото нещо за Перник за годината до момента.

Коментари

коментара