ГЕРБ-Перник: С право наричат Корнелия Нинова „Г-жа Лъжа”!

Предизборно БСП дава обещания в социалната сфера за над 3 млрд. лв. годишно, но липсват разяснения за това  от къде ще се вземат тези пари

Председателят на БСП Корнелия Нинова за пореден път показа, че и приляга да я наричат „Г-жа Лъжа”. Предизборно, БСП дава обещания в социалната сфера за над 3 млрд.лв. годишно, но социалистите не дават обяснение за това от къде ще се бъдат взети тези средства.

Съвсем умишлено от БСП подминават факта, че през изминалата година работа са започнали над 210 000 души, а в момента нивото на безработица в България е едва 8%, най-ниското за последните 8 години. От 1 януари 2017 г. беше увеличена минималната раборта заплата на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г.  и ръст от 70% спрямо 2011 г. Паралелно с това производителността на труда се е увеличила с 4,2%, тоест за един час труд един човек произвежда продукт за 17,4 лв.

Ако приемем, че хората под прага на бедността са предимно пенсионери, то става въпрос за около 1,2 млн. души –  толкова получиха Коледна добавка по критерия, че са под прага на бедност. За да реализира мерките, които обещава г-жа Нинова, на БСП ще са нужни над 1,6 млрд лв. годишно (толкова бяха необходими, за да се реализира предложението на Патриотични фронт за 300 лв. минимална пенсия).

Поредното обещание на г-жа Лъжа гласи, че  БСП ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до минимум 20% увеличение на най-старите и най-ниските пенсии. Подобно увеличение, което предлага БСП обаче, ще  бъде за сметка на много по-високи данъци и осигуровки, ако не искат да срутят пенсионната система.  

Ние сме гарантирали, че от 1 юли 2017 г. всички пенсии ще се увеличат с 2,4%. Освен това за всяка Коледа и Великден сме подпомагали с над 250 млн. лв. от бюджета  на държавата хората с най-ниски пенсии. Вдигаме пенсиите, но и намаляваме дефицита в системата, което гарантира стабилност на държавата. Но това разбира се премълчава.

Коментари

коментара