Полицаите в Перник не се шегуват: Събраха 10 непълнолетни от баровете и ги предадоха на родителите им. Заложна къща и кафе отнесоха глоби от данъчните

Снимка: Интернет

Заложна къща и кафе-аперитив ще бъдат глобени за нарушения в дейността им. 10 непълнолетни са установени в питейни и увеселителни заведения в Перник след 22,00 ч.

Проверките са извършени в края на миналата седмица от служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и представители на ТД на НАП – София. Полицаите и данъчните инспектирали заложна къща в центъра на областния град.

В обекта, който се намира на ул. „Р. Долина“ в Перник са установени редица нередности, отнасящи се до липсата на складово помещение и каса за съхраняване на заложени благородни метали, както и изложени вещи, който не били за продажба. Управителя на заложната къща, 21-годишният З.И. ще бъде санкциониран, като ще му бъде съставен акт.

42-годишен собственик на кафе – аперитив, находящо се на улица „Захари Зограф“ в областния град ще бъде санкциониран за не издаване на касови бележки. На Д.Л./42 г./ ще му бъде съставен акт и наложена парична санкция.

Органите на полицията са установили и редица фирми с оборот малко под 50 000 хиляди лева. Достигайки тези суми, обектите спират да издават фискални бонове и по този начин избягнат регистрации по ДДС. А има и такива, които са ги надхвърлили, но не са подали документи за регистрация. Тези управители също са санкционирани за извършените от тях нарушения.

Служители от Първо РУ провели акция в заведения на територията на община Перник. Целта била да се установи спазването на работното време, посещаване на непълнолетни без придружител и употребата на упойващи вещества. Органите на реда хванали 10 непълнолетни, които били в увеселителните заведения след 22, 00 ч. Уведомени са родителите им и децата са им предадени лично. Съставени са и три предупредителни протокола на управители на заведение.

Засиленият контрол продължава.

 

Коментари

коментара