СЕНЗАЦИЯ! Това ли е царицата на хонорарите в Перник? Адвокатка прибрала 130 000лв хонорари от Община Перник, губи дела за милиони!

Пернишки адвокати са прибирали тлъсти суми за консултантски хонорари, работейки съвместно или за Община Перник през последните години. Въпреки, че си има юристи, Общината често наема допълнителни адвокати за делата си, а честа практика е въпреки юридическата помощ, съдебни дела да се гуят често.

Зам.кметът Денислав Захариев гръмна публично, че адвокати са вземали баслословни суми, въпреки, че са губели дела за милиони лева. Думите му не предизвикаха НИКАКЪВ медиен интерес сред колегите, но ZaPernik.com наостри уши и знае, че това би било голяма сензация за читателите си. И голяма истина за перничани.

Какво се установи?

Разследване на ZaPernik.com установи, че с титлата „Царицата на адвокатския хонорар“ може да титуловаме  пернишката адвокатка Даниела Генадиева. Тя е бивш общински съветник от БСП, в момента се изявява като завежда дела срещу Община Перник. За последните 5 години Даниела Генадиева е прибрала близо 130 000лв от общинската хазна за правна защита.

За 2010г. – 22695лв.
За 2011г. – 22390лв.
За 2012г. – 23222лв.
За 2013г. – 27920лв.
За 2014г. – 28100лв.
За 2015г. – 5355лв.

Адвокат Генадиева прибира между 22 000 и 28 000 годишно от този си бизнес, но не винаги насреща стои ефективна работа. Под нейната правна помощ община Перник губи дело за наложените неустойки на фирмата за боклука за 4 000 000 лева. На втора инстанция, когато Генадиева е сменена като адвокат Общината печели делото. Предстои трета инстанция.

Даниела Генадиева

И това не е всичко

Даниела Генадиева е била общински съветник в голяма част от този период. А знаем, че пернишките общински съветници вземат най-големите заплати в България. Така, че сумата от общинската хазна, която получава Генадиева е много по-голяма. Явно да си общинар е професия, не призвание, биха заключили някои читатели.

Това създава усещане в обществото – дали хората, които са общински съветници, би трябвало да са елита на Перник не са съветници само заради личната перспектива, която би се отворила пред тях, уточняваме напълно законно. Дали не е редно да направим такава професия в училищата?
– Какво ще работиш като пораснеш, маме?
– Общински съветник!

Безспорно, би било доходоносно. Е, днес Даниела Генадиева не успя да влезе в общинския съвет. Мажоритарният елемент на подреждане на листите я остави без гражданска подкрепа, но перспектива идва – задават се нови постове, нови избори, и дай Боже… нови пачки с пари!

Очаквайте в ZaPernik.com! Още прелюбопитни разкрития за общински съветници, пари, власт и секс! Четете само в сайта на перничани – zaPernik.com!

Коментари

коментара