НЯМА ЛИ КРАЙ?! Авария остави пак без парно перничани. Ученици мръзнат в час, пишат с ръкавици

Тази зима няма край, а гафовете с пернишката Топлофикация също.  Авария остави отново без отопление перничани в студа.

Аварията е възникнала на магистрален топлопровод захранващ кв. ”Изток”- Южен клон. Това наложило прекратяване на топлоподаването на 16.01.2017г. на жилищните и обществени сгради в кв.”Изток” находящи се между ул.”Ю.Гагарин” и ж.п. линията Перник-София. Ще се работи се до отстраняване на аварията и възстановяване на нормалното топлоподаване,обещават от Топлофикация, а парно можем да очакваме евентуално днес. 

От ТЕЦа съобщават на своите абонати, че подават достатъчно гореща вода и обръща внимание на отговорниците на АС /абонатни станции/ и домоуправителите да проверяват редовно, да допълват и обезвъздушават ВОИ /вътрешно отоплителните инсталации/ и при възникнали течове да ги отстраняват своевременно.

Слабото парно едва огрява училищата в Перник. На много места температурите на класните стаи вчера бяха с 8-10 градуса по- ниски от критичния минимум, а децата учат с шапки и ръкавици в час. Някои от тях вече питат дали ако проблемите с отоплението продължат ще ги пуснат отново ваканция…преди да се разболеят.

Коментари

коментара