26-годишният Даниел Валентинов Велинов извади Светия кръст от студените води на река „Голобрешка“ в пернишкото село Драгичево

26-годишният Даниел Валентинов Велинов  извади Светия кръст от студените води на река „Голобрешка“ в пернишкото село Драгичево.

01

„В битката за кръста се хвърлиха шестима смелчаци, които не се страхуваха от студеното време и не се оплакаха от ниските температури“, сподели  кметът на Драгичево Виктор Викторов и припомни, че тук кръста не се откупва.

02

Даниел Велинов е от Перник и за трета поредна година участва в надпреварата, но този път късмета беше с него и пръв хвана светинята. След като извади кръста той  пожела на всички здраве и щастие през цялата година.

03

По традиция ритуалът започна  в църквата Успение на Света Богородица, където свещеникът проведе богоявленска служба, след което местните се  отправиха към реката, предвождани от църковни хоругви.
Кметът на Драгичево Виктор Викторов пожела, както е здрава зимата, такава да е здрава и годината . Той не скри, че се радва на зимната приказка, независимо от лошата ситуация по пътищата.

04 05 06

Коментари

коментара