ЧУДОТО СТАНА! Болният от тумор в мозъка Мони събра близо 66 000 евро за операция в Германия, благодарение на хора с големи сърца!

Чудото стана! Стотици хора дариха средства в помощ на малкия Мони от Перник, който се нуждае от спешна операция в Германия, за да живее пълноценно. До момента са събрани около 66 000 евро от необходимите 50 000 евро за операцията, съобщиха до За Перник добрата новина. Въпрос на време е да се уточни датата, в която Мони ще замине за Германия за да се оперира. 

Интересът към съдбата на 9-годишното момче се оказа лавинообразен. Броени часове, след като „За Перник“ публикува статия и призив за помощ, новината влезе в  топ 3 на най-четените и най-споделяните.

Само преди ден ученици от ПМГ Христо Смирненски направиха благотворителен концерт, Коледният концерт в Дивотино също бе под мотото да помогнем на Мони.

Стана ясно, че един от дарителите е фирма ЕФБЕТ, която в момента спонсорира футболният клуб Миньор – Перник.

Симеон Стоянов Руевски е на 9 години и въпреки крехката си възраст води мъжка битка с коварен тумор в мозъка. Момчето почти не вижда.

Мони вече е претърпял 3 операции в МБАЛ „Иван Рилски“, но за съжаление след интервенциите има остатък, който расте. Родните лекари препоръчват лечение с лъчетерапия, но дават шансовете за успех 50%. Родителите на Симеон са се свързали със специалисти в Германия, според които лъчетерапията може сериозно да навреди на 9-годишния юнак и предлагат оперативно лечение, което би върнало детето към пълноценен живот.

Семейство Руевски вече 2 месеца чака решение от Фонда за лечение на деца, но „случаят“ им така и не попада в нито една графа – одобрен или отхвърлен.

В навечерието на Коледа нека бъдем хора:

Уникредит Булбанк
IBAN: BG16 UNCR 7000 1522 8065 65
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Симеон Стоянов Руевски
Може да се свържете с родителите му на тел.: 0899 164 731 и 0899 164 814

Коментари

коментара