Дивотино се разтресе от песни и танци на Коледния концерт на поколенията. Над 5467лв. се събраха за лечението на малкия Мони – СНИМКИ

Коледен концерт-молитва за Мони в Дивотино

За втори път в пернишкото село Дивотино се състоя Коледен концерт на поколенията. Над 80 любители на танцовото и песенното фолклорно изкуство от пет поколения се качиха на сцената, за да докажат за пореден път духа и гордата традиция на дивотинци.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Този път концертът беше с благотворителна кауза за събиране на средства за 9-годишния Симеон Стоянов Руевски. Детето има доброкачествен тумор в мозъка и е преживяло три операции у нас, но туморното образование расте и вече е засегнало сериозно зрението му. Родителите чакат около два месеца отговор от Фонда за лечение на деца за финансиране на операция на Мони в Германия, но въпреки проведените три заседания на Фонда отговор няма. Няма и отказ. Офертата на болницата в Хановер е за 50 хиляди евро и добри хора са се заели да ги съберат.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Както и миналата година, концертът на поколенията в Дивотино беше организиран от кмета на селото и председател на читалището Румен Сергиев. Той беше подкрепен активно и от солистката на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” Сорина Богомилова, която е дивотинка. Тя доведе със себе си певици от хора на ансамбъла, колегата си Радостина Йовкова, формацията на „Фамилия „Бисерови”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От постъпленията от билетите, от дарения и от спонсори за Мони бяха събрани 5 467 лева, без да се броят парите, пуснати в разположените във фоайето на читалището дарителски кутии. В залата бяха родителитена Мони, а в началото и самото дете.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Професионалните артисти и самодейците от съставите на дивотинското читалище „Чичо Стоян 1927 г.” показаха вдъхновени изпълнения и в името на Мони. Китката песни на хора на ансамбъл „Филип Кутев” започна с църковния химн „Тебе поем” и завърши с весела песен за наздравица.
Това даде повод на водещия на концерта Владимир Русев да обобщи , че по Божията повеля и в добро, и в зло започваме с молитва и завършваме с наздравица, а концертът е своеобразна молитва за едно голямо добро за Мони и близките му.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Всички състави, участвали в концерта дариха средства, събрани между изпълнителите. Свой принос дадоха сурвакарската група и ловната дружинка в Дивотино.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Средства за лечението на Мони могат да бъдат преведени и по дарителска сметка:

Уникредит Булбанк
IBAN: BG16 UNCR 7000 1522 8065 65
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Симеон Стоянов Руевски
Можете да се свържете с родителите му на тел. 0899164731 и 0899164814.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Коментари

коментара