Детска градина на ужасите в Перник

Майка изригна с гневен пост в социалната мрежа Facebook, а причината е немърливо отношение към децата, записани в пернишка детска градина, пише GlasNews.bg.

Кристина Симеонова-Андреева написа, че синът й е на 6 години и посещава Детска градина „Миньорче“ в град Перник, филиал 6 СОУ и в момента е в предучилищна група. Тя споделя, че децата са били преместени в ОДК в миньорския град заради предстоящ ремонт на 6 СОУ и прилежащата сграда на филиала.

Предни дни съпругът на Кристина е отишъл да вземе детето им от градината, като тогава е бил уведомен, че е протекъл таванът на помещението.

Димитър се е събудил от дъжда, който го е намокрил. Казва, че е отворил очи, изплашил се е от дъжда и се е търкулнал от леглото“, споделя майката на момченцето.

Кристина приложи снимков материал, от който става ясно, че има мухъл по стените. Тя е категорична, че този мухъл не се е появил вследствие на дъждовете преди дни.

Има мухъл и плесен, които категорично не са от днешния дъжд. Дюшеците, на които спят, са от 2009 г., както твърди директорът на детското заведение. Обстановката е като от социализма, леглата също„, посочва майката на Димитър. Майката споделя още, че пижамата и резервните дрехи на детето й са подгизнали.

„На едната снимка се вижда водата, която е изтискана от тях. Ясно е, че за дъждът няма виновни, но мухълът според вас дали е от днешните метеорологични условия? Вие бихте ли оставили децата си да спят в подобна обстановка? Явно е трябвало да се стигне до това протичане, за да видим в какво живеят и спят децата ни. Защото иначе достъп няма – забранено е.

И питам аз: нормално ли е? Нали всички знаем за последиците от мухъла – кашлица, алергия, астма дори? А каква е гаранцията, че детето ми сега няма да се разболее, предвид това, че е бил мокър? А това, че като се прибра, ми казва: Мамо, аз се изплаших, помислих, че има наводнение?“, добавя Кристина.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, който днес се закле и встъпи отново в длъжност е запознат със случая. Чакаме реакция!

Коментари

коментара