ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ДЕНЯ НА ГРАДА: Нека доброволците, спасили Сашко, станат почетни граждани на Перник

Доброволците, спасили Сашко трябва да станат почетни граждани на Перник за 2023 година, смята ZaPernik.com. Всяка година, на връх деня на града, който е само след един месец, Перник по стара традиция прави свои заслужени граждани почетни. 

Много често до тази титла се добутват уредени комунисти или спортисти, които тайно носят гласове за политиците, които оглавяват града, но zaPernik.com е категоричен, че в тази категория трябва да влизат само хора, които са категоричен, безспорен пример за обществото. Пример, който дори след 100 години да надживее времето си.

Такива са спасителите на Сашко.

Доброволците, които не се отказаха. Които рискуваха себе си. Които намериха изгубено дете, на ръба на силите си. И го спасиха!

Те показаха на цяла България, че доброто побеждава накрая. Те вдъхновиха младите. Те бяха пример във всички новинарски емисии, вестници, онлайн издания и социални мрежи. Те бяха наша гордост. Доброволците спасили Сашко показаха, чрез делата си, че в Перник полиция няма. Не може да разчитаме на властите при нужда и ни накараха да се замислим за ефективността им.

И да. Доброволците заслужават да са почетни граждани на Перник. Защото цял Перник им благодари. И се вдъхнови от тях!

Уважаеми дами и господа управляващи на Перник, 

Призоваваме Ви да издигнете номинацията на доброволците, които в продължение на повече от една седмица търсеха в планини и гори изгубеното дете Сашко. Тези хора проявиха изключителна смелост, решителност и самоотверженост, за да спасят живота на един невинен малчуган.

Във време, когато все повече хора се отчуждават един от друг и се интересуват само от собствените си проблеми, тези доброволци ни показаха, че все още има хора, които са готови да помогнат на другите, дори и без да ги познават.

Те не се отказаха дори и когато всички други загубиха надежда. Те продължаваха да търсят Сашко в продължение на дни, дори когато времето беше лошо и условията бяха изключително трудни.

И накрая, благодарение на тяхната упоритост, Сашко беше намерен жив и здрав. Това е истинско чудо, което е възможно само благодарение на героизма на тези доброволци.

Ние от ZaPernik.com вярваме, че те заслужават да бъдат удостоени с най-високото отличие на нашия град – званието почетен гражданин. Това ще бъде израз на нашата признателност и благодарност за техния героизъм и самоотверженост.

Вярваме, че това отличие ще ги задължи да останат да бъдат такива хора докрай- в служба на обществото и пример за околните.

Вадяваме се, че нашите читатели ще ни подкрепят в социалните мрежи за това, а властимащите ще го превърнат в реалност.

С уважение

Екипът на ZaPernik.com!

Коментари

коментара