Перник празнува по Великден

Тази вечер целият християнски свят чества Възкресение Христово.  На редица места в Пернишко ще бъде отслужена празнична литургия малко преди полунощ. По традиция всички хора със свещи в ръце, обикалят три пъти храма, три пъти свещеникът казва: Христос Воскресе! А миряните отговарят: Воистина Воскресе!

Празнична литургия ще бъде отслужена в храм „Свети Иван Рилски“ в центъра на Перник, както и на друти места в града и по селата.

В град Радомир службата по случай Воскресение Христово ще започне в 23:45. в Православен Храм Свети Великомъченик Димитър Солунски Мироточиви Чудотворец.

Навръх Великден в двата празнични дни в неделя и понеделник по места ще започнат празненства.

От Община Трън обявиха, че на 16-ти април НЧ Гюрга Пинджурова организира празничен концерт от 17:30ч. с участието на певците Цветелина, Наташа Джорджевич и Александър Робов.

Празник ще има и в пернишкото Кметство Изток, където на 17 април от 19:00ч. на сцената при канала ще има песни и танци. Кварталци ще веселят Ансамбъл „Граово“ , народният певец Антонио Симеонов, Asti Dance Асти Денс & Антонио Симеонов и граовският славей Сорина Богомилова.

Весел Великден, перничани!

Коментари

коментара