Щастието е в малките неща, като забравена семка в джоба: Деца оставиха послания за добро в пернишката библиотека

„Щастието е в малките неща, като забравена семка в джоба“
„Доброто е това, което всички притежаваме“
„Усмихвай се, бъди искрен със всички хора. Това ще ти се върне“
„Да си добър, не е само да си мил“
„Разкраси се с усмивка“

Това са само част от посланията за доброто, което четвъртокласници от СУРИЧЕ „Д-р П. Берон“ оставиха за читателите на Регионалната библиотека. Те се включиха в занимателната игра „Градината на доброто“, подготвена от библиотекарите. Събитието е част от инициативите на пернишката библиотека, свързани с Националния маратон на четенето.

Четвъртокласниците бяха разпределени в девет отбора. В Заемната за възрастни те трябваше да открият специални карти с посланията за доброто, които бяха скрити сред книгите. След като ги прочетоха на глас, учениците имаха за задача на гърба на картите да напишат своите лични послания за добротата.

Библиотекарите от своя страна ще поставят всяка една от картите на децата в книгите, които заемат възрастните. Така красивите думи на малките, ще стигнат до големите.

Други девет отбора от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ влязоха в луда надпревара в състезанието „Кула от книги“. Беронци трябваше да подредят предоставените им книги от Детския отдел по азбучен ред, така, както се подреждат в библиотеката. Преди това те научиха интересни факти за Международния ден на детската книга- 2-ри април и за Световния ден на книгата и авторското право- 23-ти април.


Отборът, който първи и без грешка се справи с кулата от книги, получи като награда интересни книгоразделители. Библиотекарите зарадваха и всички участници с интересни пана за оцветяване, които да поставят в класните си стаи, и стикери за участие в Маратона на четенето.

Коментари

коментара