Граждани и няколко училища в ПЕРНИК събраха 92 кашона помощ за пострадалите при трусовете в Турция и Сирия

92 кашона с помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия събра БЧК в Перник. Със съдействието на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” помощите са транспортирани в Долни Лозен, за да бъдат разпределени, според изискванията на Турския червен полумесец и Сирийския Арабски червен полумесец, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК Наталия Минева.

Над 200 одеала, много спални комплекти и възглавници, детски дрехи, хигиенни и санитарни материали, дрехи, обувки събраха перничани за пострадалите в Турция и Сирия. Общият брой на артикулите е 1 753. Всички те са нови и с етикети.

„Преобладаващата част от дарителите са наши съграждани, но имаме и дарения от няколко училища в Перник. Това са основно училище „Св. Иван Рилски”, Професионална гимназия „Христо Ботев”, Шесто училище, Природо-математическата гимназия. От Брезник, от детската градина, донесоха закупени хигиенни материали, дрехи и обувки за деца”, каза Наталия Минева.

Акцията по набиране на материални дарения приключи, допълни Минева. Желаещите да помогнат може да дарят средства по специално откритата за целта банкова сметка, както и да изпратят SMS на кратък номер 1466. За да се спестят банкови разходи на дарителите, парични дарения се приемат и в офиса на БЧК. Средствата ще бъдат преведени в националната дарителска сметка на БЧК.

Коментари

коментара