Опасна ламарина виси от покрива на блок, няма кой да я премахне

Опасна ламарина е надвеснала над блок в пернишкия квартал Тева. Силният вятър причини редица щети из перишко, а полицията предупреди гражданите да внимават за падащи предмети.

Над входа на бл. 95 в кв. Тева е провиснала ламарина с размери поне 4 кв. м., твърдят съседи. Те са се свързали с Общината и тел.112, но им е отказано съдействие.

От общината съобщават, че нямат техника и необходимите хора, за да отстранят ламарината. Тези, които биха помогнали са пожарната служба. Оттам пък си правят оглушки, защото блокът бил частна собственост.

А ламарината продължава да виси от покрива на блока. Граждани съветват живущите да викнат фирма за ремонт на покриви, други съветват съседите сами да се опитат да издърпат листа от покрива на блока.

Снимка: Фейсбук

През изминалото денонощие екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник са реагирали на 12 сигнала за различни произшествия. 5 от тях са свързани с разразилия се вятър.

По-голяма част от сигналите са за паднали дървета и клони, надвиснали опасни предмети от жилищни сгради и билбордове, застрашаващи живота и здравето на гражданите. Всички са за Община Перник.

Останалите сигнали за горящи сухи треви и отпадъци на територията на общините Перник, Радомир и Трън.

От пожарната отново напомнят на гражданите, да бъдат изключително внимателни и предпазливи от евентуалното падане на предмети от жилищни и обществени сгради, хвърчащи клони от дървета и надвиснали проводници в пешеходните зони и пътните участъци.

Коментари

коментара