Майката на убитата Евгения прокле тежко бащата-съучастник от Перник

Ден преди убийството на Евгения Владимирова съпругът й Орлин е писал от нейния телефон на майка й Капка Чорбанова. Преструвал се, че пише тя. Разговор за пържени картофи впоследствие го издал. Това стана ясно от показанията на почернената майка пред Софийския градски съд.

През вайбър се уговаряли да гостуват на майка й. Орлин Владимиров обаче не обичал пържени картофи, а майка й винаги приготвяла, защото Евгения и детето обичали, пише „Телеграф“.

Знаци

„Той от нейния телефон ми писа на 13-и. Аз мислех все още, че е тя. Исках да дойдат на гости и щях да пържа картофи, защото Евгения обича много. Като ми написа „и без пържени картофки“ ми се видя странно“, обясни Чорбанова. Впоследствие, докато още издирвали дъщеря й, тя разгледала чата и се усетила, че Евгения никога не поставя препинателни знаци, докато Орлин го правел.

Така се усетила, че всъщност мъжът е използвал телефона й. Постепенно съмненията й се засилили и поискала Орлин да се подложи на детектор на лъжата, но той категорично отказал. Евгения изчезна през октомври 2021 година. Месец по-късно тялото й беше открито в куфар край водоем в Перник. На съд за убийството са предадени съпругът й Орлин Владимиров и неговият баща Пламен.

Сметка

Почернената жена хвърли сензационна версия за мотивите, довели до смъртта на дъщеря й, които досега се смяташе, че са свързани с ревност. „За всичко си виновен ти. Да умреш в мъки. Как може да даваш такива съвети на сина си? Убийци!“, развика се почернената жена в съдебната зала. „Алчни за пари. Не е от ревност, за пари я убихте. Изроди!“, настояваше тя. „Бяха събрали над 90 000 лева.

Парите щяха да са първа вноска за покупка на жилище в затворен комплекс. През август 2021 г. щяха да теглят и ипотека. За мен тези пари са причината, те са мотивът за убийството, а не ревност„, свидетелства пред СГС майката. Тя обясни, че е засекла, че майката на Орлин Владимиров дърпа пари от онлайн сметката и това още повече засилило подозренията й.

Мотивът е материален интерес„, категорична бе почернената майка. Тя разкри още, че Орлин е следял телефона на жена си. Дебнел я с кого пише, с кого разговаря и я локализирал къде ходи. Освен това поставил скрити камери в играчките на детето, за да я наблюдава постоянно онлайн. Делото продължава с разпит на свидетели, повечето предимно от приятелския кръг на семейството./БЛИЦ

Коментари

коментара