Забраниха продажбата на сувенири с логото на СУРВА 2023

От днес до 17 януари се приемат заявления от страна на търговци за участие в празничния базар по повод Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ – 2023 г., съобщиха от община Перник.

Поради големия брой желаещи да развиват търговска дейност по време на маскарада, ще се разрешава ползването на не повече от три броя петна за поставяне на сергии. Таксата за наемане на терените е осем лева на кв. м дневно съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. Определените дни за извършване на търговска дейност на открито са 27-и, 28-и и 29 януари (включително).

Разрешените за продажба стоки са: сувенири, маски и художествени произведения, свързани с празника, захарни изделия, дюнери, палачинки, понички, варена царевица и скара.
Заявления за търговска дейност се подават в деловодството на община Перник или по електронен път.

От администрацията информират, че се забранява продажбата на артикули, брандирани с логото, символите, визията и името на фестивала „Сурва“. Такива ще бъдат продавани само на официалните щандове на община Перник и фондация „Култура – Перник“. Нарушителите подлежат на санкции./БТА

Коментари

коментара