Какво казва полицията? Подробности за обгорелите момчета в Трънско

Обгорели тела на трима младежи на 18, 22 и 26 години са открити в джип в община Трън в гориста местност между две села.

„Сигналът е получен вчера в 13:40 от брата на едно от момчетата, които са изгорели“, обясни говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов пред бтв.

На място веднага се отправят екипи на МВР и пожарната.

„Момчетата са от село в община Омуртаг. По първоначални данни най-вероятно става въпрос за хора, които се занимават с бране на трюфели, това е в процес на установяване“.

Алексов допълни, че най-вероятно става въпрос за инцидент от запалила се газова бутилка, но трябва да се изчакат експертизите.

„Към този момент най-вероятно става въпрос за инцидент. За да бъдем категорични трябва да изчакаме аутопсията на труповете и да се изчакат експертизите на колата. Към този момент можем да говорим само за предполагаеми неща, без да бъдем категорични“, каза той.

„Какво точно е казал братът може да попречи за разкриване на обективната истина. Явно все пак са имали цел, за да дойдат тук от Омуртаг. В колата са открити труповете на две животни, които най-вероятно са кучета. Аутопсията ще покаже каква порода са и какво точно се е случило“, каза още Алексов.

По думите му не е ясно кога точно е станал инцидента.

„Има информация, че единият от загиналите е говорил с брат си през нощта, но ще се разбере по-късно какво се е случило и кога е възникнал пожарът“

Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментара