Ето КОЙ е новият крал на младото вино в село Ярджиловци! За ПЪРВИ ПЪТ в надпреварата участва и Дама

Традиционната четвърта поредна среща събра любителите на виното в пернишкото село Ярджиловци. 16 участници се състезаваха за най-добро младо вино, а тежката дума беше на миналогодишния победител Цани, който определи шампиона за тази година, разбра ZaPernik.com.

Тази година за първи път в надпреварата взе участие и жена, която скри шапката на всички с умението си да прави вино. А участниците приветстват и други дами, които правят вино да разширят конкуренцията догодина.

Цани дегустира вината на кандидатите, а във финалната четворка се класираха ето кои…

На почетното четвърто място със своето вино се нареди най-младият участник в групата на винарите от Ярджиловци Петър Анестиев.

Трето място бе отредено за единствената дама в команията – учителката Поли Миланова.

Второ място и на косъм от победата се размина собственикът на заведението „Барата“ – Фидел.

Шампионът-винар тази година обаче е Петър Теофилов. Той се занимава със земеделска дейност, произвежда сливи, мед, а от тази година и боровинки. Именно за това участниците предполагат, че нищо чудно догодина Петър Теофилов да ги изненада с боровинково вино, но само за почерпка, защото по регламент победителят от предходната година не участва в конкурса, а е главен дегустатор и негова е тежката дума за новия шампион.

ZaPernik.com припомня, че първата година от конкурса „Младо вино“ призът отиде при Велин Стаменов. Втората година Стаменов определи новият победител –  Веско Велев. Третата година пък спечели Стоян Тодоров-Цани.

Разбрахме, че Цани се е прочул чак и в град Симитли със своите винарски качества. Тази година той е участвал на голямо винарско състезание и неочаквано и за самия него с оглед на тежката конкуренция е спечелил престижното трето място.

На Конкурса за младо вино в село Ярджиловци традиционно се връчиха и още награди. 

Грамота за най-възрастен и опитен участник получи 87-годишният Борис Теофилов – дядо Боре, който бе много развълнуван от признанието.

Наградата „Златният овен“, която се връчва за най-смешна и невероятна случка, беше отредена на Веско Велев за това, че не прави разлика между къртица и слепо куче.

Старите приятели всяка сутрин се събират на кафе в селото и си говорят и разказват различни истории от битовия си живот. Именно на една такава среща Веско споделил, че хванал 40-сантиметров крът. Приятелите му се опитали да му обяснят, че „те такова животно нЕма“ и че най-вероятно е хванал слепо куче. Но пък в крайна сметка сред бъзиците, Веско Велев отнесе и наградата „Златният овен“, която е нещо като аналогия по ярджиловски на „Златният скункс“ на Господарите на ефира.

Ако сте пропуснали предишните срещи на ярджиловските зевзеци, можете да прочетете за тях тук: 

Цани от село Ярджиловци стана най-добрият любител винар, виното му изтекло в канала

Най-доброто младо вино за 2019 в село Ярджиловци е на Веско Велев, чакат догодина дегустатор от Германия

19 винари от село Ярджиловци си премериха вината! Учителят Велин Стаменов изби рибата с 5-годишно бяло вино

 

Коментари

коментара