Жестоко меле в Перник, размазани коли и пострадали на площада – СНИМКИ

Симулация на тежко пътнотранспортно произшествие се разигра днес в центъра на Перник.

Мероприятието бе част от съвместно регионално учение, с цел осигуряване на ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи при получаване на сигнал за пътнотранспортно произшествие, организирано от Областната комисия по безопасност на движението към Областна администрация – Перник.

Демонстрацията представи тежко ПТП, възникнало между два автомобила. Първи на мястото на катастрофата пристигнаха служители на ОД на МВР – Перник, които отцепиха и обезопасиха района. На място пристигнаха и служителите на РД ПБЗН – Перник, които спасиха пострадалите, разрязвайки единия от автомобилите със специално оборудване. Доброволци на Областен съвет на БЧК – Перник оказаха първа долекрска помощ на по-леко пострадалите, а екипи на ЦСМП – Перник транспортираха тежко пострадалите към областната болница.

Учението завърши с предприемане на действия от органите на реда за установяване причините за ПТП-то, а представители на община Перник извършиха действия по почистване на инфраструктурата и възстановяване на движението.

Учението се осъществи съвместно от Областна администрация – Перник, Община Перник, Сектор „Пътна полиция към ОД на МВР – Перник, Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението – Перник, Център за спешна медицинска помощ – Перник, доброволци на Областен съвет на БЧК – Перник и в партньорство с фирма Мирос, която предостави превозните средства за демонстрацията.

Гости на събитието бяха и представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата.

Коментари

коментара