СТРАШЕН ЕКШЪН ПРЕД МИННА ДИРЕКЦИЯ! Жива верига на областния управител Людмил Веселинов и общински служители срещу изнасяне на ВЕКОВНИ мебели, ПОЛИЦАИ гледат безучастно

Днес, 8 декември 2022 г. е последният ден, в който досегашните обитатели на Минна дирекция трябваше да напуснат – ръководството на Мината в Перник. Сутринта стълбището на Мината беше изпочупено от варварско изнасяне на метална каса, а следобед стана луд екшън с опит за изнасяне на старинни мебели от сградата. 

Жива верига на Областния управител Людмил Веселинов, заместничката му Илинка Никифорова, зам.кмета Стефан Кръстев, главният секретар на Община Перник Мартин Жлябинков и служителите на двете администрации Е СПРЯЛА изнасяне на голяма старинна маса от Минна дирекция. Масата е изнасяна от дебеловрати типове, а полицията е съдействала мълчаливо.

„Ние сме тук само, за да гледаме да не се сбиете “, казаха полицаите – служители на полицейския шеф Павел Млеканов.

След живата верига, областният управител Людмил Веселинов и общинари успяват да запазят и върнат вековната маса вътре в сградата, която е паметник на културата.

Какво още знаем по-рано от деня?

Стълбището на Минна дирекция е изпотрошено с метална каса. Стълбището е едно от ценностите на сградата, която вече е културна ценност с национално значение.

Работниците на Мината са търкали металните каси по стълбите и са ги изпочупили.

Служителите на Мината са заплашвали с изречение , че ако „требвало“ ще изпотрошат всичко, съобщиха от Областната администрация на Перник.

Днес, 8 декември е последен ден, в който бившите обитатели на сградата на Минна дирекция трябваше да я напуснат, след като Областната администрация я откупи чрез търг. Отговорният за предаване на сградата от НАП на Областната администрация обаче не се появява днес.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов , който вече е принципал на сградата, след като тя бъде взета от Мината чрез търг на НАП е на място. Това е страшно кощунство. Полицията трябва да залови виновните и да си понесат наказанието “, казва Веселинов.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов  е привикал директор на Мината. Рушителите са признали за вината си и обещават, че в рамките на деня ще бъде направен проект, с който да възстановят стълбището. Това обаче не може да стане без съгласуване с Национален институт за недвижимо културно наследство.

Часовете след като се разбра, че сградата на Минна дирекция в Перник е разбита от служителите на Мината, които се изнасят оттам, разследващ полицията полицай Биляна Спасова е пратена на местотопрестъплението. Тя е съпруга на Любомир Спасов, който в момента е директор на ТЕЦ Бобов Дол. 

Коментари

коментара