СКАНДАЛНО! Служители на Мината изпотрошиха Минна дирекция в последния ден на изнасянето си

Служителите на Мината в Перник изпотрошиха сградата на Минна дирекция в последния ден, когато трябваше да се изнесат от нея по закон, научи ZaPernik.com.

Подробности:

Стълбището на Минна дирекция е изпотрошено с метална каса. Стълбището е едно от ценностите на сградата, която вече е културна ценност с национално значение.

Работниците на Мината са търкали металните каси по стълбите и са ги изпочупили.

Служителите на Мината са заплашвали с изречение , че ако „требвало“ ще изпотрошат всичко, съобщиха от Областната администрация на Перник.

Днес, 8 декември е последен ден, в който бившите обитатели на сградата на Минна дирекция трябваше да я напуснат, след като Областната администрация я откупи чрез търг.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов , който е принципал на сградата, след като тя бе взета от Мината чрез търг на НАП е на място. „Това е страшно кощунство. Полицията трябва да залови виновните и да си понесат наказанието“, казва Веселинов.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов е привикал директорът на Мината. Рушителите са признали за вината си и обещават, че в рамките на деня ще бъде направен проектът, с който да възстановят стълбището. Това обаче не може да стане без съгласуване с Национален институт за недвижимо културно наследство.

Очаквайте подробности.

Коментари

коментара