22-годишна се напи и КАТАСТРОФИРА в Перник

Четири бързи производства са започнати в Перник и Радомир през почивните дни, съобщават от полицията.

Първото е за 43-годишен перничанин, който е задържан за управление на лек автомобил „Рено“ след употреба на метадон. Мъжът бил проверен на 02 декември от служители на Второ РУ на ул. „Р. Димитров“ в пернишкия кв. Изток“. Дал кръвна проба за химичен анализ и му е наложена полицейска мярка за срок до 24 ч.

Вторият случай е за 22-годишна, шофирала лек автомобил „Фиат“ след употреба на алкохол. Момичето самокатастрофирало на 03 декември в гр. Перник. При изпробването й с техническо средство били отчетени 1, 75 промила в издишания въздух. Дала кръвна проба за химичен анализ.

Третият случай е от 03 декември, на ул. „Ив. Вазов“ в гр. Радомир полицаи проверили лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с водач 37-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 33 промила в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ.

Четвъртият също е радомирец  на 38 години, който е задържан за притежаване на наркотични вещества. В края на миналата седмица, в условията на специализирана полицейска операция, служители от РУ – Радомир проверили 38-годишен местен жител. При направения му личен обиск, у него е открито и иззето топче, съдържащо малко над 3 грама амфетамин. При последвалото претърсване на жилището на мъжът е открит плик, съдържащ суха зелена листна маса, реагирала на канабис при направения полеви тест. Радомирецът е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.

Коментари

коментара