Включиха Сашко по телевизията

Специална среща с 12-годишния Сашко, който оцеля девет дни в планината над Перник излъчиха по bTV. Детето беше намерено преди шест дни и от тогава е в “Пирогов”. Оттам той говори за първи път пред bTV и Ивелина Драгнева.

12-годишният Александър е все по-добре. Вече дори се разхожда по коридорите в детското отделение на „Пирогов“, намерил е и нови приятели сред малките пациенти там. Баща му нарича сина си боец, а спасителите му герои.

Щастлив ли си?
– Да, да, да

Щастлив и с широка усмивка. Така изглежда Александър днес – две седмици, след като следите му се изгубиха край Профилакториума в Перник. Детето обедини хиляди българи. Девет дни и осем нощи полиция, следови кучета, водолази, алпинисти, хиляди доброволци бяха на терен.

И Сашко беше спасен. Сега за него се грижат най-добрите специалисти в „Пирогов“. Баща му е неотлъчно до него. Днес застана пред камерата ни, за да изрази благодарността си.

„Аз съм абсолютно и огромно благодарен на всички. Аз съм най-щастливия човек на света, защото детенцето ми се намери и просто съм абсолютно благодарен на тези хиляди хора, които не спряха тези девет дни да го търсят. Оставиха семействата си, работата си, всичко и просто това дете е и тяхно дете. Тези прекрасни мъже с огромни души Милко и Веско – те ни спасиха живота и ми върнаха живота, няма как да им се отблагодаря“, каза той.

Александър нарича сина си обединител, а щастливата развръзка не чудо, а плод на общи усилия.

„Името Александър значи защитник на вярата, воин на вярата, аз по скоро мога да кажа, че той е воин на вярата като върна вярата ни в доброто, в състраданието, в това да ни пука един за друг“, каза баща му пред bTV.

Състоянието на Александър е стабилно, възстановява се в болницата
В социалните мрежи баща му благодари на всички помогнали в издирването на сина му

Чувахме се няколко пъти по телефона, вие казвахте „Няма време, няма време“. Губихте ли надежда?
– Имах вътрешното усещане, че е жив. Тoва ме крепеше и през цялото това време да не спираме, просто да не спираме.

Оттук насетне Сашко и баща му искат единствено той да се възстанови напълно и да се приберат вкъщи.

„Вече става от леглото, вчера се разходи в стаята, днес се разходи в коридора, запозна се с дечицата, които са в коридора, в отделението. Вече се усмихва, в много по-добро настроение е, книжки има и тетрадки, на които си записва разни неща“, добави Александър Цветанов.

Очаква се 12-годишният Александър да бъде изписан от „Пирогов“ в следващите дни. Днес попитахме бащата на Сашко и дали все още има съмнения синът му да е бил отвлечен. Той отговори, че тече разследване и не може да коментира версиите.

Разследването по случая продължава.

Коментари

коментара