Кой ще е новият СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА в Перник? Срокът за заявките изтече. Перничани ще могат да гласуват и онлайн за „Награда на публиката“

Започна организацията по провеждането на церемонията „Спортист на годината“ на Перник за 2022 година, съобщи за БТА Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в общинската администрация. Мотото на тазгодишното събитие е: „От спортист на спортист“.

Вчера изтече последният срок, в които пернишките клубове трябваше да номинират до трима свои състезатели за участие в престижната класация. Предстои изготвяне на анкетна карта и гласуване с участието на спортни специалисти и журналисти.

В тазгодишното издание на Спортист на годината отново ще бъдат отличени най-добрите в категориите: отбор, треньор и спортист с увреждане. За поредна година ще се даде стимул и на подрастващите спортисти. Най-перспективните от тях на възраст до 14, 16 и 18 години ще бъдат поощрени.

За втори път и на жителите на общината ще имат възможност да гласуват онлайн в Категория „Награда на публиката“.

Нов момент ще има също при награждаването на състезателите в призовата десетка, чийто плакети ще се връчат от миналогодишните победители.

Заради пандемията и непровеждането на национални ученически първенства, по време на „Спортист на годината“, няма да бъде излъчена награда в категория „Най-добре представил се ученически отбор“.

Награждаването на най-добрите спортни надежди на Перник ще се проведе на 21 декември от 18.30 часа в театрален салон „Георги Русев“./БТА

Коментари

коментара