Почит към жертвите в катастрофата край Боснек: Областният управител на Перник Людмил Веселинов остави цветя на мястото на трагедията

Областният управител на Перник Людмил Веселинов почете паметта на жертвите в жестоката катастрофа на автомагистрала Струма. Трагедията отне живота на 45 пътници от Северна Македония, а от огнения ад оцеляха едва седем.

Ето какво каза Людмил Веселинов след като остави цветя на лобното място на загиналите:

Няма как да останем безразлични пред всички жертви, загубили живота си във войната по пътищата.

Преди година поредният трагичен инцидент се случи в района на пернишкото село Боснек, на автомагистрала „Струма“. Автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция за Република Северна Македония, катастрофира и се запали. Седем души оцеляха. Съдбата не бе решила същото за останалите 45 пътуващи, а автомагистралата се оказа и последния им земен път.

Година след голямата трагедия животът продължава. Но не по старо му. Днес всички ние като общество трябва да бъдем обединени, за да не се повтаря никога повече злощастната нощ на 23 ноември 2021 година. Трябва да бъдем внимателни, да уважаваме всички участници в движението, за да можем да се приберем невредими при хората, които обичаме.

Бог да прости невинните жертви!

Людмил Веселинов
Областен управител на Област Перник

Коментари

коментара