Ако прокурор Гешев беше на мястото на Сашко, нямаше да оцелее в гората

На главният прокурор Иван Гешев му е трудно да повярва как е оцелял 12-годишния аутист Сашко в дива гора цели 9 дни. Именно затова прокуратурата още работи и проверява версията дали детето е държано някъде против волята му и в последствие пуснато.

Прокурор Гешев признава, че самият той не е сигурен дали ще оцелее при тези условия в планината в продължение на толкова дни.

„Защото ние сме възрастни хора, аз лично бих се притеснил и не знам дали аз мога да оцелея без храна и дрехи в планината по това време на годината“, коментира главният прокурор, предаде бтв.

От телевизията направиха дълъг репортаж по стъпките на Сашко в планината и разговаряха с хората, които са ръководили операцията и са координирали действията на доброволците.

Гл. инсп. Калин Крумов, ръководител на терен по издирването на Александър, разказа, че когато му се е обадил колегата му Милко, че детето е открито живо, в първите секунди не е разбрал какво му казва. Помислил, че е истинско чудо.

„Като се събрахме, казах – планината си е ваша, вие сте специалистите, каквото зависи от мен, като координация с ръководството и други служби, кмета, го имате. За съжаление, ние сме хора, колкото повече вървим във времето, толкова по-лоши резултати очаквахме“, обясни главен инспектор Калин Крумов.

Пълният репортаж на бтв по случая можете да видите ТУК

Коментари

коментара