Кметът на Перник: Обстановката е доста по-спокойна и радостна след намирането на Сашко. Аз толкова щастливи лица на едно място не съм виждал отдавна

В Перник обстановката е доста по-спокойна и радостна след намирането на Сашко. След като разбраха добрата новина в събота, хората се прегръщаха по улиците и истинска еуфория обзе доброволците.

„Аз толкова щастливи лица на едно място, както видях в събота, не съм виждал отдавна. Усеща се спокойствие и невероятна позитивна енергия. Перничани показахме, че можем да бъдем невероятно сплотени и да се обединим около каузи, наистина показахме на цяла България как трябва да се действа в такава ситуация“.

Кметът благодари на хилядите доброволци от цяла България и подчерта, че рядко се вижда да идват хора от другия край на България, мотивирани да помогнат на детенце, което са приели като свое.

Станислав Владимиров увери, че ще се работи по осигуряването на помощни средства за проследяване на хора с аутизъм или деменция.

„Знаете, че тези дечица трудно понасят по себе си гривни, така че трябва да се мисли за проследяващи устройства, които да не ги дразнят, защото в такива ситуации това ще улесни намирането на дете или на възрастен човек. Община Перник започва да работи в тази посока и в много кратки срокове ще подпомогнем близки и роднини на хора, които имат нужда“.

Една такава ситуация трябва да ни учи как да постъпваме по-добре, но организацията наистина беше на много високо ниво, заяви Владимиров. Вчера кметът е разговарял с бащата на Сашко и казва, че и той, и детето се чувстват добре

„Бащата звучеше съвсем различно, нормално е, при него бушуваха емоции. Вчера звучеше добре. От каквото имат нужда, община Перник ще застане до тях, дай Боже всичко да върви, детенцето да е здраво и да се усмихва все повече в следващите дни“.

Коментари

коментара