Цял Перник ликува! Заря и шампанско за Сашко

Цял Перник ликува заради намерения 12-годишен Сашко, който се изгуби в гората над Профилакториума в продължение на 8 дни. Изчезналото момченце обедини за пореден път в кауза целия град Перник, но и цяла България. Хиляди хора доброволци се стекоха на място, за да помагат за издирването на момчето-аутист. И не загубиха надежда. 

След дни на нерви, надежда и молитви, да намериш Сашко жив и здрав е истинско щастие, не само за собствените му близки и родители, но и за целия град, съпричастен с трагедията.

Днес Сашко бе открит от делтапланеристи -доброволци –  Веско, Милко, Деян и Тошко.

По този повод стотици доброволци се събраха спонтанно на паркинга на Кауфланд и отвориха шампанско като за Нова година.  По повод обявената преди ден награда от бащата на Сашко за 100 000лв. за този, който го открие, доброволците скандирали: „Искаме ли пари? – НЕ!“

По-късно вечерта заря гръмна в чест на откритото момченце, което вече спи на топло и нахранено в болницата Пирогов, близо до баща си и баба си.

А доброволците, вдъхновени от спечелената кауза планират да създадат организация в помощ на изгубени деца. Те обмислят да организират и голям курбан в чест на момченцето.

А в социалната мрежа пишат: „Перник е Сашко!“

Перник заслужаваше това!
Перник заслужаваше такова щастие донесено от едно смело момче Сашко.
Перник получи голямата награда – Сашко е жив!

Коментари

коментара