Топ специалист закла пернишката полиция по случая със Сашко

Васил Василев

„В хода на издирването на Александър от Перник не са намерени абсолютно никакви улики, каза генералът. В такъв момент излизат версии, които объркват издирването“, това заяви генерал Васил Василев за случая с детето Сашко, което изчезна на 11 ноември.

Той припомни случая Белнейски, когато всеки ден са били получавани по три-четири сигнала, с което се обърква издирването.

Имало ли е някой, който да ръководи доброволците? Трябваше да се направи оперативен щаб на място, да се раздели района, да се определи ръководител, задачи, след което да се докладва информацията, която са получили по време на търсенето и тя да се оформя писмено. Защото може да се наложи да се върнем един ден към написаните доклади“, бе категоричен той.

Защо бащата беше допускан в издирването? Ако този човек има нещо, което таи в себе си, че е извършител на нещо, той се информира непрекъснато и може да отклонява издирването“, изрази мнение генералът.

Според него с бащата на детето е трябвало да работят изолирано психолози, оперативни работници, следователи, за да се извлече максималната информация.

По повод информацията, че майката е правила опит да изведете Александър с фалшив паспорт, той каза, че не знае дали това е вярно или не. Наслагването на слухове може да поведе разследването в друга посока. Василев допълни: „Аз ако съм ще сложа и майката за издирване, нейни връзки“. Генералът напомни, че майката е в чужбина и допусна хипотезата тя да е взела детето при себе си в чужбина.

Ген. Василев бе категоричен, че разследването и издирването не трябва да прекратява.

Държавата липсва. Полицията е в кабинетите си. Съставът е демотивиран. Не се работи. Претупват се някои неща“, заяви той пред Нова нюз.

Коментари

коментара