Криминален експерт: Прекалено късно разпитват бащата на Сашко. 95% се касае за отвличане

За мен Александър от Перник не е изчезнал ей така, най-вероятно е отвлечен и допускам, че бащата е в час с нещата. Ако имаше инцидент или беше избягал, щеше да се появи в радиус от няколко километра. Това каза за Нова нюз Иван Савов, криминалист.

Според него криминални психолози следва да проведат беседи с бащата и да се проверят всичките версии.

„Предният ден преди изчезването си Александър от Перник не е бил на училище. Тоест нямаме никаква гаранция, че не е изчезнал предишния ден и по недобросъвестен повод просто това не е съобщено от бащата. 95% се касае за отвличане, трябва да се установи мотивът за отвличане на похитителя, дали има користна или лична цел“, заяви той.

По думите му съмнение буди и това, че свидетели не потвърждават бащата и сина да са се разхождали покрай профилакториума.

„Версиите на бащата се разминават всеки път щом бъде разпитан. За съжаление пропускът на колегите е, че много късно са започнали да работят с него. Може и някой от обкръжението на бащата да знае какво се е случило. Трябва периодично да се увеличава периметърът на претърсванията, като се провеждат и беседи с бащата. Трябва и да се провери поведението на детето последните дни и дали е имало нездрав интерес към него в училище“, допусна криминалистът.

Коментари

коментара