Бивш полицейски началник за изчезналия Сашко: Детето е отвлечено

Шести ден продължава търсенето на 12-годишния Алексадър от Перник, който по думите на баща му се изгуби в околностите на Профилакториума. Въпреки огромната мобилизация на институции и доброволци, модерна техника и прочие, от детето няма никаква следа до момента. 

Според специалисти при това положение най-вероятно детето е отвлечено.  Това твърди пред БНТ и бившият началник на отдел „Издирване“ в РДВР – София Красимир Занев.

„Такава мащабна акция за издирване досега не се е провеждала – полицейски сили, доброволци, Червеният кръст, обучени кучета, Специализираният отряд към СДВР, дронове, уреди за нощно виждане, термокамери, хеликоптери. Не виждам нещо неправилно или особени грешки, но за съжаление няма резултат до този момент и Сашко засега попада в категорията безследно изчезнал“, казва Занев.

„Най-странното е – как за толкова кратко време в петък вечерта той изчезва. За това време той не може за измине кой знае колко голямо разстояние, дори и да тича. Но няма и причина да го прави, да се крие или да бяга от някого. Издирват го в доста голям периметър и засега не могат да го открият. Моето мнение е, че много по-вероятно е да е във вътрешността на Перник, отколкото да се е отдалечил в гориста местност. Той с баща си е отишъл в планината край града, но казват, че сам обикновено се е прибирал и си е знаел дома. Правилно е това, че е образувано следствено дело за отвличане, за да може в процеса му да се провеждат следствено-оперативни действия. Ако някой го отвлякъл, той е разбрал, че това дете има проблеми с говора, със здравето, не може да комуникира“, казва Занев.

„Според мен, възможно е да се е мушнал в някое мазе на блок или къща и да не може да излезе. Смятам обаче, че трябваше да се включат и ловците, защото те са една армия от около 150 хил. души за страната. В пернишкия район имат много сериозни ловни дружинки, които познават местността на голяма площ. Вече става въпрос, че дните минават, а това дете няма храна, няма вода, нощите са много студени, а то не е дебело облечено. В района има и животни“, коментира Красимир Занев.

Коментари

коментара