Пети ден издирват Сашко. Стотици сигнали – нито една следа

Пети ден продължава издирването на 12-годиншия Александър от Перник. Все още няма следа от момчето.

През нощта момчето е търсено по сигнал в стари постройки до гробищата в пернишкия квартал „Бела вода“ и в района на гр. Батановци, но безрезултатно.

В понеделник водолази претърсиха водоемите в района. Планински спасители с кучета обхождат планината, полицаи, пожарникари и доброволци също участват в издирването. Проверяват се и пещери.

Разпитите, проведени от криминалисти и прокурори, не са събрали данни момчето да е жертва на престъпление. Жандармерията и екипи от Столичната община денонощно издирват детето, включително и на труднодостъпни места.

Преглеждат се записите на охранителните камери в града, а полицията получава десетки сигнали.

Това е най-мащабната операция, провеждана досега в Пернишко, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков пред БТА. По думите му, непрекъснато се получават сигнали на тел.112, всички камери се проверяват, но никъде не е забелязан Александър. Досега няма индикация, че момчето е преминавало към центъра на града.

„Важно е хората, които последни са били с детето да дадат обстойни показания, които да бъдат проверени. Много е важно да е 100% ясно, че това, което се казва, че се е случило – то да се е случило“, каза пред бТВ криминалният психолог Тодор Тодоров.

Той подчерта, че всички доброволци трябва да имат добра координация и обясни, че едни и също места трябва да се проверяват всеки ден.

„При положение, че вече пет дни в недобро време Александър го няма – не съм оптимист за успешното намиране на детето живо“, добави Тодоров./mediapool.bg

Коментари

коментара