МВР ще продължи да търси Сашко

МВР ще продължи да работи без да спира, докато открие 12-годишния Александър Цветанов, каза директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов. С пълна сила продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, отбеляза той.

Днес са планирани нови мероприятия, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци. Момчето е обявено за общодържавно издирване.

Всякаква информация от граждани и представители на институции се проверява детайлно и би била полезна за намирането му, заяви Алексов.

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери продължават да работят на терен, както и планински спасители с кучета.

Полицейските четириноги също не са спирали да издирват малкия Сашко. Всички налични камери за видеонаблюдение се проверяват непрекъснато, както и всеки сигнал, подаден от граждани.

Открехната стои вратата на кооперацията в Перник, в която живее бабата на изчезналия в петък 12-годишен Александър Цветанов, съобщава  БТА. Всички съседи се надяват момчето да се прибере живо и здраво.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече.

Момчето изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо.

Коментари

коментара