Започва почистване на речните корита в град Батановци. Кметът Р.Петров: Търсим начин да изчистим всичко

От днес, 14-ти ноември, започва поетапно почистване на коритата на реките Конска и Струма, съобщи кметът на пернишкото градче Батановци Радослав Петров. От години жителите на Батановци страдат от наводнения и това почистване на коритата е особено важно за тях.

Почистването ще е поетапно, тъй като районите са разделени на урбанизирана и извънурбанизирана зона.

Наше задължение на мен като Кмет на града и на господин Станислав Владимиров кмет на общ. Перник е да търсим средства и изчистим частта урбанизирана зона, останалата част извънурбанизирана зона е задължение на държавата и Областният управител.
С общи усилия, много срещи, писма, проекти, разрешителни и необходимите документи правим така че ще се изчистят и двете зони“ – каза кметът Радослав Петров.

Почистването ще започне от Бела вода посока квартал Делниче, няколко са фирмите които ще се занимават с почистването и укрепването на коритата.
Работи се по проект и за отвеждането на заустената канализационна тръба в кв. Средорек в реката, да бъде отведена в пречиствателната станция.
Дървеният материал ще бъде складиран на охраняемо място, и ще бъде раздаден на нуждаещи се съграждани.

„Зная че се забавихме, но не повече от тридесет години в които никой не направи нищо по този въпрос , но процедурите са много, и направихме всичко възможно да ги спазим и направим всичко законно, и по възможно най краткия срок. Благодаря на Кмета на община Перник господин Станислав Владимиров и екипа му, на няколкото Областни управители, на Държавата на всички които направиха така че този така важен проблем за нас да бъде разрешен„, каза още кметът на град Батановци.

Коментари

коментара