Починал е Георги Станоев – Малката Бирма от Перник

Бирмата

Починал е Георги Станоев, известен и като Малката Бирма. За това съобщиха негови приятели в социалните мрежи.

32-годишният перничанин бе разследван като член на бандата на баща си Евлоги Станоев, обвинена за производство на нелегални цигари, съобщава 24 часа.

Публикации пуснаха Маринела Арабаджиева, Васил Тошев, син на бившия главен редактор на вестник „Труд“ Тошо Тошев, и други. „Сбогом, приятелче“, е написал Тошев в инстаграм.

Малката Бирма бе обявен за издирване от Интерпол в края на 2018 година. Тогава спецпрокуратурата откри доказателства, че семейството на Бирмите стои зад 4-те фабрики за нелегални цигари в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и плевенското село Ясен, разбити няколко месеца по-рано. Според разследващите месечният оборот от фабриките е бил около 10 млн. лв. Член на бандата бил и убитият през март в София Любомир Иванов – Любо Полицая.

Георги Станоев бе задържан в Дубай през септември 2019 г. Месец по-късно вече е в България. Пуснат е на свобода срещу 40 000 лева гаранция. Неофициално се говори, че е бил болен от деменция.

Приживе Георги Станоев често можеше да бъде забелязан по скъпи заведения в столицата. Беше гадже на чалга певиците Преслава и Алисия.

Коментари

коментара