Нови покъртителни данни за жената в куфара. Свекърът от Перник посъветвал сина си как точно да я убие

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт по случая с убийството на 33-годишната Евгения Владимирова.

Жената изчезна през октомври 2021 г. Малко по-късно тялото й беше открито в куфар в покрайнините на Перник.

Обвинени за убийството са съпругът на младата жена и баща му – 36-годишният Орлин Владимиров и 60-годишният Пламен Владимиров.

Според обвинителния акт престъплението е извършено по особено мъчителен за убитата начин.

Обвиняемият Орлин Владимиров и съпругата му Евгения живели в апартамент в София заедно с малолетния им син. Мъжът бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им, се казва в обвинителния акт.

На 12 октомври 2021 г. Орлин взел решение да убие половинката си. Споделил с баща си и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението, казват още от държавното обвинение.

На 13 октомври 2021 г. сутринта двамата обвиняеми се срещнали в Перник, провели разговор, като Пламен Владимиров дал на сина си съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите.

Посъветвал го да извърши убийството чрез удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в семейното жилище в София. Пламен обещал на Орлин да транспортира трупа след деянието със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край Перник.

След това двамата обвиняеми се разделили и Орлин се върнал в София.

Около 14:30 часа на 13 октомври 2021 г. Евгения седяла в кухненския бокс на семейното жилище. Орлин минал зад нея и започнал да я души с ръце. Тя се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият я повалил на пода и продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Пламен веднага тръгнал от Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на блока. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата поставили трупа на жертвата в черен метален куфар, облепили го с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на бащата. Орлин взел личната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно Пламен изгорил.

Бащата потеглил с колата си и с трупа на жената от София към Перник, а Орлин останал в семейното жилище. В 16:50 ч. Пламен изхвърлил куфара в хвостохранилище в близост до Перник. Час по-късно Орлин изхвърлил мобилния телефон на Евгения до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. В опит да бъде ползван, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият Орлин осъществил активност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за комуникация и в чатове, включително изпратил съобщение до убитата си съпруга през негов профил. Старателно и последователно поддържал версия, че Евгения е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не се явила на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си, пише още в обвинителния акт.

Трупът на Евгения е намерен на 12 ноември 2021 г. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.

Източник: Нова тв

Какво според вас наказание заслужават да получат двамата?

Коментари

коментара