Пожарите с коли продължават в Пернишко. За уикенда пламнаха три

Снимката е илюстративна

На 11 произшествия са реагирали служителите от РДПБЗН – Перник през почивните дни.

Гасени са 4 пожара с материални загуби, 3 в сухи треви, 2 в отпадъци и 2 случая на съдействия.

Лек автомобил „Мерцедес“ е горял на 21 октомври в гр. Перник. Сигнал за пожара е подаден около 07, 10 ч. Един екип на пернишката пожарна реагирал незабавно. Въпреки намесата му, колата е изгоряла. Причината е техническа неизправност. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Два автомобила са горели в пернишкото с. Мещица. Сигнал за пожара е подаден на 23 октомври, около 02, 40 ч. на тел. 112. Колите „Лада Нива“ и „Сеат Леон“ са със значителни материални щети. Причината за пожара е в процес на установяване. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Небрежност при боравене с открит огън е причината за пожар в къща. Инцидентът е станал на 21 октомври, около 18, 30 ч. на ул. „Дъбрава“ в град Перник. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника и ПВЦ прозорци. Сградата като цяло е спасена от 2 екипа огнеборци.

30 кв. м. покривна конструкция на плевня са изгорели при пожар в пернишкото с. Черна гора. Паянтовата постройка е пламнала на 22 октомври в резултат на небрежност при боравене с открит огън. Служители от РСПБЗН – Перник спасили съседни жилищни и стопански сгради.

Коментари

коментара