Пернишки ченгета прибраха „на топло“ рекордно пиян шофьор с марихуана в джоба

42-годишен мъж е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Вчера, около 22, 00 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ бил проверен лек автомобил „Опел“ с водач 42-годишиен перничанин. Тестът му за алкохол с техническо средство се оказала положителен – 1, 46 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

Бързо производство за шофиране на автомобил след употреба на алкохол и за притежаване на наркотични вещества е започнато от служители на Първо РУ.

Тази нощ, около 00, 45 ч., на ул. „Граово“ в областния град полицаи проверили лек автомобил „Пежо“, управляван от 28-годишен перничанин. Алкохолната му проба с дрегер показала 2, 16 промила в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ. Последвал личен обиск при който у 28-годишният е намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. Задържан е за до 24 ч. и е започнато разследване по чл. 343 „б“, ал. 1 и 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Перничанин ще отговаря за притежаване на наркотични вещества.

В края на месец юни тази година, служители от Първо РУ проверили 23-годишен жител на областния град. Младежът държал в себе си пакетче марихуана. Органите на реда предприели разследване. Младият перничанин е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара