Кастрят дървета по улица „Кракра“ в Перник

Оформят се короните на дърветата на улица „Кракра“, която е сред основните пътни артерии в централната градска част, съобщават от община Перник. Паралелно се извършва и есенно кастрене. Мярката се налага не само заради безопасността на преминаващите хора и автомобили, но и за заздравяване на дърветата.

Акациите са на повече от 60 години и част от стволовете им и старите клони са компрометирани. Короните им не са поддържани дълги години и представляват потенциална опасност, обясняват от общината. Според специалисти изрязването и оформянето на короните се извършва през есента, за да може раните от кастренето да заздравеят преди фазата на покой на дървото и в пролетните месеци клоните да се възстановят.

От няколко години община Перник отделя значителни средства за озеленяване, поддържане на дървета и храсти, както и създаване на уютна градска среда, съобщава БТА.

ZaPernik.com припомня, че наскоро до блокче по другата основна улица „Отец Паисий“ от нищото се срина старо дърво с изгнили корени, две коли пострадаха.

Коментари

коментара