Започна десети Републикански турнир по стрелба „Кракра – Пернишки“ за служители на МВР

Десетият Републикански традиционен турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР „Кракра – Пернишки“ е открит

Тази сутрин пред паметника на Кракра Пернишки полицейските служители бяха приветствани от зам.-кметът на Община – Перник Мирослав Стоицев, главният инструктор по стрелкова подготовка при МВР Емил Велев и зам.-директорът на ОДМВР – Перник комисар Йордан Николов.

На откриването присъстваха още г-жа Галина Антова – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Перник, Красимир Костадинов – директор на ТДНС – Перник, комисар Йордан Дундаков – началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Перник и комисар Валентин Димитров – директор на ОДМВР – Перник в периода 14.02.2011 – 08.08.2013 г., основател на турнира по стрелба в Перник.

75 участници от 16 отбора ще мерят сили в надпреварата, която ще бъде в рамките на два дни. Стрелците ще покажат умения на стрелбището в брезнишкото с. Конска.

„За мен е чест, че Перник е домакин на Десетия Републиканки турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР. Пожелавам успех на всички състезатели и нека най-добрите да победят. Бъдете здрави и приятно изкарване на територията на Общината и Региона“, каза зам.-кметът Мирослав Стоицев.

Главният инструктор по стрелкова подготовка в МВР Емил Велев изказа своята благодарност към комисар Валентин Димитров, който през далечната 2012 г. даде старт на проявата и съдейства за нейното устойчиво провеждане до момента. Той връчи плакет за принос на комисар Димитров, който от своя страна изключително развълнуван благодари за високото признание и пожела успех и занапред на турнира.

Зам.-директорът на ОДМВР Перник комисар Йордан Николов също пожела успех на всички участници в събитието и даде старт на проявата.

„Искам да благодаря преди всичко на участниците, за тяхната инициатива, желание и воля, да покажат своите умения по стрелкова подготовка, която е част от нашето трудно ежедневие. С всяка изминала година броя на отборите се увеличава, което страшно много ме радва и показва само едно, че турнирът по стрелба „Кракра“ – Перник придобива все по-голяма популярност и е желана сцена за изява на служителите от Министерство на вътрешните работи.

Специални благодарности и към ръководството на МВР, за това, че избра Перник за домакин и всяка година съдейства за нормалното провеждане на турнира. Благодаря и на комисар Валентин Димитров, положил основите на това изключително важно за Перник и региона мероприятие.
Организатори на спортната проява са ОДМВР – Перник, Центърът за бойна подготовка и спорт при академията на МВР и Спортна асоциация на МВР.


Накрая участниците бяха поздравени от възпитаници на детско-юношески ансамбъл „Граовче“ с ръководител Мариана Янкулова.

Награждаването ще бъде утре, 21 октомври от 14, 30 ч. в сградата на ОДМВР – Перник.

Коментари

коментара