За Деня на града: Известни пернишки художници украсиха с картини общината

Четирима пернишки творци подредиха изложба в галерия „При кмета“ по повод Деня на град Перник. Осемнадесет платна на художниците Валентин Топалов и Данаил Атанасов и десет произведения на скулпторите проф. Емил Попов и Стоимен Марков могат да бъдат видени от перничани до 14-и ноември.

Идеята за съвместната изложба бе дадена от проф. Емил Попов, който на откриването заяви, че тя е своеобразен отчет към перничани по повод празника на града.

„Радостен съм, че заедно с моите приятели и колеги направихме този поздрав към всички наши съграждани“, каза още скулпторът.

Председателят на представителството на СБХ в Перник Валентин Топалов благодари на община Перник за предоставеното пространство и добави, че симбиозата между четиримата творци е създала една прекрасна изложба.

„Чест е за нас да сме домакини на първата подобна изложба в галерия „При кмета“ от началото на мандата. Благодарни сме на четиримата именити пернишки творци, че решиха да изложат своите творби тук по повод деня на града“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев, който откри събитието.

Коментари

коментара