Кметът на Перник взема пари от държавата, а не от перничани за Минна дирекция

След като общинския съвет на Перник разреши на кмета Станислав Владимиров (да, ОС е органът, от който зависи общинската собственост) да участва в търга за закупуване на сградата на Минна дирекция, пернишкия кмет се захваща на работа.

Станислав Владимиров търси пари от държавата, за да финансира начинанието си да закупи и върне на перничани величествената сграда на Минна дирекция в центъра на Перник. Тази сграда надминава по стойност и красота в пъти Двореца на културата.

Сградата на Минна дирекция в Перник досега беше в частни ръце. През 2004 година, консултирана от бизнесмена Христо Ковачки фирма я приватизира заедно с Мината.

Тогава държавата, в лицето на областния управител Димитър Колев си е затворила очите и не е извадила сградата от активите на Мината. Това може да му струва политическата кариера днес. Вижте тук. Така преди 20-тина година, сградата на Минна дирекция попада от държавни в частни ръце. Но днес частника е закъсал с дългове и НАП разпродава Минна дирекция на търг.

Между временно, новия областния управител на Перник превърна сградата в Национално богатство. Така вече по нея пирон не може да се забие. Реално става непривлекателна за частни интереси.

Кметът тръгва за пари

Кметът на Перник Станислав Владимиров е решен да върне сградата на перничани, но без те да платят нито стотинка за това. „Държавата е направила голяма грешка, като е дала сградата преди на частника ,сега ще си плати за грешката и ще се поправи“, категоричен е Станката.

Хората го подкрепят. За по-малко от седмица, перничани събраха 10 000 подписа, които са входирани в Министерски съвет с искане сградата да стане отново държавна или общинска. /ZaPernik.com

Коментари

коментара