Перничанка се напи и подкара товарен автомобил, катастрофира

48-годишна на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 08 септември тази година, в гр. Брезник е проверена 48-годишна жена, седнала зад волана на товарен автомобил „Ситроен“. Алкохолната й проба с дрегер се оказала положителна – 1, 86 промила в издишания въздух. 

При движение на заден ход жителката на брезнишкото с. Режанци е реализирала и леко пътнотранспортно произшествие без пострадали. След проведено разследване е привлечена като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

150 товарни автомобила са проверени в рамките на акция по метода на „Широкообхватния контрол“.

За времето от 11 до 13.10.2022 г., е проведен контрол на пътното движение по метода на „Широкообхватен контрол“ за проверки на товарни моторни превозни средства на автомагистрала „Струма“, тунел „Големо Бучино“. Инспекцията е осъществена от 09:00 часа до 11:00 часа и от 13:00 часа до 15:00 часа.

Проверките са извършени от служители на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Перник, служители на АПИ и на Национално ТОЛ управление.
Проверени са 150 броя МПС и 152 шофьори и пътници, съставени са 6 акта по ЗДвП, ( 1 за употреба на алкохол 1,09 промила, за не сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за техническа неизправност и др.) и 18 глоби с фиш по ЗДвП за техническа неизправност и за нередовни документи.

От служители на АПИ са съставени 4 акта за тахографски нарушения и нередовни документи.
Засиленият контрол продължава.

Коментари

коментара