Перничани ще купят сградата на Минна дирекция с пари на държавата

Перничани няма да дадат една стотинка, за да купят сградата на Минна дирекция. Това ще стане с пари от държавата, които кметът на Перник Станислав Владимиров търси.

Държавата ще помогне финансово на Община Перник да закупи от НАП емблематичната за града сграда на Минната дирекция, която е обявена на търг от приходната агенция. Такова уверение е получил кметът на Перник Станислав Владимиров, заяви самият той в „Денят започва“ по БНТ 1.

Владимиров благодари на съгражданите си и на представителите на всички политически сили в града за бързото обединение около каузата със сградата на Минната дирекция.

„Отдавна не сме свикнали да виждаме партиите да се обединят около кауза – всички събираха подписи за сградата на Минната дирекция. Надявам се тази сграда да не последва примера на Тютюневите складове в Пловдив. Това е памет не само на Перник, но и на държавата, защото мината е давала голяма част от БВП, с мината в Перник и репарациите сме изплащали. От президентството и Министерски съвет поеха ангажимент, че случаят ще бъде решен в позитивна посока и Перник ще получи целево финансиране от държавата, което после ще се върне в обратно НАП. Сградата ще стане публична. Ще има събития, ще бъде музей, културен център, дори сватби могат да се правят в нея, защото тя наистина е уникална“, заяви Владимиров.

Кметът каза още, че финансовите параметри на общината са добри и тази зима не се очакват ограничения в уличното осветление или отоплението в обществените сгради. Обмисля се и повишение на заплатите в администрацията.

Коментари

коментара