Група Хоризонт с голям концерт за Деня на град Перник

Легендарната Група Хоризонт ще изнесе концерт на територията на община Перник на 18.10.2022г. Концертът е част от най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика „Изпей „Обичам те” на български” и е част от събитията по честването на Деня на града на 19-ти октомври. 

Група „Хоризонт“ ще свири пред Двореца на кутурата от 19:00ч. в навечерието на празника на перничани.

Това ще бъде 44-тият по ред концерт от национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“ и за него гарантирано ще се говори дълго след това – обещават музикантите.  Концертът ще се проведе под патронажа на кмета на община Перник г-н Станислав Владимиров.

От страна на град Перник, заедно с група „Хоризонт“, на сцената ще забият яко пернишката банда RockOn.
Култовата вече българска рок банда „Хоризонт“, ще изсвирят на живо едни от най-обичаните български рок хитове на всички времена, както и емблематични свои парчета.

И както навсякъде се случва, публиката ще пее с пълно гърло, заедно с бандата, песните с които са израснали няколко поколения фенове на българският рок, защото те се знаят от всички наизуст.

Група „Хоризонт“ има вече над 4000 концерта зад гърба си на няколко континента, от самото си създаване през 1984г., 5 албума, и много богат опит на сцена с най-различна публика. Момчетата имат впечатляващи участия и в много престижни международни фестивали. Както и издадена в САЩ собствена, авторска песен (ЩЕ ИЗБЯГАМ) от мейджъра EMI, работещ с много мега звезди като METALLICA, BLACK SABBATH, QUEEN, ELTON JOHN, MARK KNOPFLER, SHANIA TWAIN, MIKE OLDFIELD и още цяло съзвездие от световни знаменитости.

Всичко това не остава незабелязано от Българска Национална Телевизия, и биографичният филм „РОК БАНДА“ е посветен именно на група „Хоризонт“.

Група „Хоризонт“ са в състав:

Валери Славчев – китара и вокал
Валери Иванов – бас китара, вокал
Димитър Бенков – клавишни, вокал
Михаил Желев – барабани

Кампанията „Изпей „Обичам те“ на български“ няма аналог в България. Тя е с идеална цел и концертите са безплатни за публиката, независимо къде и кога се провеждат.

Всеки концерт е универсален като формат, и се превръща в един уникален празник за всяка община или град, където се провежда, с дух на фестивал, хепънинг и шоу едновременно.

Вълнуващо е да гледаш как няколко поколения българи пеят едновременно с пълно гърло любимите български рок хитове на легендарни и обичани български групи – Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и други, заедно с група „Хоризонт“.

„За нас това е мисия, кауза, смисъл и цел. Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания. Наистина е нужна крещяща подкрепа за българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир. Това негативно и обезличаващо българската музика «явление» млади артисти и групи да пеят на различен от родният си, красив български език, не съществува никъде другаде по света. Ако целта на артиста е международната сцена – да, това е начина, но да се продуцират и записват песни на български артисти само и единствено на английски език (предимно), и така да се излъчват в ефира на България не е логично.

Множество утвърдени музиканти подкрепят горещо кампанията със своето участие. Сред тях са Жоро Янакиев (Сигнал), Групите Фанданго, Атлас, Спринт, Ренегат, Иво Русев Бенд 69 и много други“, казват инициаторите на кампанията.

Коментари

коментара