Работниците се разбягали при извънредна проверка в Турския блок днес

Инспекцията по труда в Перник е направила изненадваща проверка днес на строителния обект до хипермаркет Кауфланд. Там вчера строители искаха да се самоубият, заради неизплатени заплати. Стигна се дотам, че кметът на Перник два часа да уговаря работниците да слязат от первазите на блока.

Извънредна проверка още днес

От Инспекцията по труда днес са направили извънредна проверка на обекта без предупреждение. Работниците са побягнали като луди. Очевидно нещата продължават да не са наред, въпреки, че цялата държава научи за резила ни.

Ще видите, че държава в Перник има. Ще преследваме всеки, който работи незаконно. Няма да има чадър над никой„, обеща пред zaPernik.com новия служебен областен управител на Перник Людмил Веселинов.

Именно при него сутринта дузина институции се синхронизираха, за да разплетат случая, при който двама души бяха на косъм от самоубийство, защото са работели на строеж в Перник, без да им бъде заплатено, по думите им.

Прокуратурата започна досъдебно произвоство за склоняване към самоубийство.

НАП ще направи пълна ревизия на всички фирми, свързани с обекта.

Областният управител на Перник продължава да координира действията на държавата в Перник и ще информира обществеността при новости.

Коментари

коментара