Високи цени на горивата: Налага ли се затваряне и обединяване на класове в училища и градини в Перник?

Кадър: тв Кракра

Ще объркат ли сметките високите цени на тока и газа при отоплението на сградите на училищата и детските градини в Община Перник? Немалко общини алармираха, че ги чака тежка зима, а някои дори обмислят да обединят класове, да затворят детски градини.

В детските градини и училищата на територията на общината е направена организация, за да не се стига до обединяване или затваряне, увери кметът на града Станислав Владимиров.

Детските градини на територията на общината имат готовност за отоплителния сезон. На локално отопление с течно гориво са три от тях. За началото на сезона тези детски градини разполагат с необходимите количества газьол, каза той в интервю за kmeta.bg. Детските градини, които се отопляват на газ и пелети също са осигурени със средства и количества. Останалите 10 детски градини в Перник са на централно парно отопление. По-голямата част от училищата също са на централно парно отопление. С отопление на течно гориво са три училища – VII ОУ „Г. С. Раковски“ , XVI ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Христо Ботев“ в Батановци. В бюджетите на тези училища, които са на локално отопление са разчетени и разпределени допълнителни средства по формулата за осигуряване на горива. На твърдо гориво са училищата в селата Кладница и Ярджиловци. И в тях директорите са организирали сключването на договорите и доставката, заключи Владимиров.

Цялото интервю можете да видите ТУК

Коментари

коментара