Никой не може да убеди двамата работници да слязат

Двамата строителни работници, които се качиха на шестия етаж на построения от тях блок и заплашиха, че ще се самоубият, са били в тежко финансово положение. Въпреки работата, която са извършили, те така и не са получили възнаграждение за труда си. 

Двамата са се качили на перваза на шестия етаж и отказват да слязат докато не получат заплатите си. Там са от сутринта, но сигнал в полицията е подаден по обед, казаха от МВР.


Снимка: БТА

На място са кметът на Перник Станислав Владимиров, заместник-кметът Мирослав Стоицев, служители на полицията и пожарната.

С двамата строители разговаря и техен колега, но и той не успял да ги убеди да слязат.

„Става въпрос за неизплатени възнаграждения между инвеститори и посредници. Имаме първо инвеститор българин, българин строител, кърджалийска фирма, която е посредник и турска фирма, наела работниците от Турция. Оттук нататък разследването ще покаже къде по веригата се е случило това. Хората са в изключително тежка ситуация, твърдят, че от месеци не са получавали заплати. Имаме уверението от посредника от Кърджали, че днес ще дадат частични възнаграждения“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.


Снимка:БТА

По случая е започнало досъдебно производство, съобщи говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов, цитиран от Dariknews.

Коментари

коментара