ИЗБОРИТЕ В ПЕРНИК: Будят с полиция председател на СИК, две секции гласуват на хартия, в друга висят на батерия заради тежка авария на тока

Изборният процес на територията на Перник върви по план с няколко изключения и организационни премеждия, разбра zaPernik.com. 

Тази сутрин на няколко места членове на секционни комисии не са дошли и се е наложило да бъдат заменени с други лица.

Будят с полиция председател на СИК

В 102-ра секция в пернишкия квартал Бела вода изборният процес не е могъл да започне на време, тъй като председателят на комисията се е успал. Наложило се е полиция да ходи да го буди за да започнат изборите.

В две секции на територията на Община Перник  пък гласуват на хартия. 

Това са 114 секция в зала „Борис Гюдеров“ и секцията в село Мещица. Причината е, че машините за гласуване са се счупили, а техниците така и не успели да ги поправят.

Авария на тока в две секции

Авария на тока пък е имало в други две секции – в 73-та секция в кв. Калкас и в 72-ра секция в кв. Караманица. Изборният процес обаче не е прекъсван, тъй като машините за гласуване са продължили да работят на батерии. В една от секциите повредата е отстранена, но в другата екипи на ЕРМ продължават за се борят с аварията. Към момента там машината за вота работи още на батерия. Подсигурена е още една батерия, която всички се надяват да стигне до края на изборния ден и да не се налага минаването на хартиена бюлетина.

Към 11:00ч. тази сутрин избирателната активност в Перник е била около 8% – с процент по-малко в сравнение с предходните избори по същото време.

Коментари

коментара